logo Seakayakingreenland
indexlb28585

 

Tochtbegeleiding

indexlb28685
4018 home 6018
  bestemmingen  
    ¤ Angmassalik regio  
  reisinformatie  
    ¤ Zuidoost Groenland  
    ¤ trektochten  
    ¤ reisverslagen  
  inschrijven  
    ¤ inschrijfformulier  
    ¤ reisvoorwaarden  
  contact  
    ¤ credits  
    ¤ links  

Sien van Meurs

Vanaf de jaren 70 maakte Sien met haar broer en vader vele zeiltochten op de Waddenzee en trok ze alleen te voet door Zweden, Ierland en Groot Brittannië.

Toen Sien het zeekajakken ontdekte, werd een dagtochtje over het Tjeukemeer met wat fantasie al snel een woeste expeditie over de oceaan. Dit moest wel leiden tot een flinke uitbreiding van haar actieradius.
Er volgden verschillende solo kajaktochten in Zweden, door de Åland Archipel en om Öland.
Met vrienden organiseerde ze vanaf 1996 kajaktochten langs de westkusten van Zweden, Noorwegen, Alaska en Outer Hebrides. Uiteindelijk kwam ze in 2003 terecht in Groenland; dit smaakte naar meer! Sindsdien organiseert ze kajaktrektochten in Zuidoost Groenland onder de naam Seakayakingreenland.

Sien is gecertificeerd first responder voor Wilderness Medical Associates en instructeur zeevaren van de Nederlandse Zeevaarders Bond (NZKV). Zij is actief in de organisatie van het NKB Vlielandkamp voor de Commissie Zeevaren. Zowel voor Stichting Peddelpraat als voor de NKB begeleidt ze zeetochten op het IJsselmeer en de Wadden.

Wanneer ze niet in de kajak zit, werkt Sien als beeldend kunstenaar, geeft ze cursussen op gebied van kunsteducatie en is werkzaam als studiebegeleider exacte vakken op een instituut voor huiswerkbegeleiding.


03 Sien 1

 

 

03 Sien 2

index286488
siteontwerp